Domowe produkty tłoczone na zimno

Olej olejowi nie równy

Choć trudno to sobie wyobrazić, olej spożywany bezpośrednio może smakować. Z pewnością większość z nas olej kojarzy z zółtym płynem w plastikowej butelce, na którym zazwyczaj smażymy potrawy. Strzelam, że raczej po jego bezpośrednim spożyciu na łyżeczce, odczucia mogą być...raczej nie najlepsze - pisząc bardzo delikatnie.

Taki produkt ma się ni jak do świeżych, pachnących oleji, z wyraźnie wyczuwalnym smakiem składnika, z którgo jest wytłoczony. Takie właśnie są oleje tłoczone na zimno. Pozbawione są tego produkcyjnego, przeymysłowego sznytu, na rzecz delikatnej, płynnej esencji, która nie tylko gwarantuje dozmania smakowe, ale również wpowadza do naszego jadłospisu wartościowe składniki odżywcze. Wybierz zatem olej z naszej domowej produkcji, aby zasmakować prawdziwego smaku oleju tłoczonego na zimno.